Home Coaching DiSC - NLP Coaching

DiSC - NLP Coaching

13 september 2017

DiSC - NLP Coaching helpt jou dieper inzicht te geven in jouw stijl van gedrag en communicatie en om je doelen te verwezenlijken en hindernissen te overbruggen. Het DiSC profiel is een mooie tool als start van een persoonlijk ontwikkelplan. Vanuit bewuster inzicht wat jouw gedrag en drive is naar makkelijker jouw doelen te bereiken.

DiSC Coaching                                                                       

DiSC model helpt met inzage in jouw voorkeursgedrag en communicatiestijl. Dit gekoppeld aan jouw wensen, kunnen we een persoonlijk ontwikkelplan maken en heel bewust kun jij nieuwe uitkomsten creëren en monitoren welke stappen jij in je groei maakt.

Door meer “bewuster” zelfkennis vanuit de DiSC profiel, kun je bewuster jouw krachten nog beter inzetten of je valkuilen eerder signaleren en keuzes tijdig aanpassen, zodat je makkelijker de door jou gewenste uitkomsten bereikt. Denk bijvoorbeeld aan gedrag aanpassen wat niet bij je huidige of gewenste functie past of vaardigheden ontwikkelen waardoor je nog beter functioneert als ondernemer, sales- of teammedewerker of manager je doelen kunt behalen.

Als je het DiSC-model eenmaal doorhebt, zul je ook meer inzicht in en begrip hebben voor het gedrag van andere mensen; zij vallen immers ook binnen een bepaald voorkeursprofiel. Hierdoor wordt het makkelijker om die mensen aan te spreken op hun gedrag en in te zien waarom zij doen wat ze doen. In een tijdperk van snelle veranderingen, technologische ontwikkelingen en maatschappelijke trends is het enige constante de mens en zijn/haar persoonlijkheid. Deze DiSC tool geeft je bewuster nieuw zelf- en algemeen inzicht in communicatie en gedrag. Hierdoor kun je betere keuzes maken in hoe je handelt en communiceert!

Een 1-op-1 DiSC -NLP coaching-sessie bestaat uit:

  • Toelichting wat DiSC inhoudt DiSC. Achtergrond en opbouw evenals NLP
  • Jouw eigen DiSC profiel en rapport bespreken.
  • Jouw krachten en valkuilen doornemen.
  • Persoonlijk ontwikkelplan gecombineerd met jouw (zakelijke) doelen
  • Doelen definiëren en tussenstappen om jouw wensen tot succes te maken oftewel wat heb je nodig op de door jouw gewenste plannen op te pakken?
  • Wat de belangrijkste drive is achter jouw gedrag.
  • Hoe je het voorkeursgedrag van anderen herkent.

Terug naar overzicht