Happy New Year; Doe waar ik het meeste van houd
Home Blog Happy New Year; Doen waar ik het meeste van houd

Happy New Year; Doen waar ik het meeste van houd

5 januari 2023

Happy New Year! Let’s colour it bright and with love! Allereerst wil ik iedereen een gezond, goed en vooral gelukkig 2023 toewensen!

2022 was persoonlijk voor mij een mooi jaar waarin ik de focus had op mezelf te ontwikkelen als trainer en coach en dus deels sabbatical daarin was (met voor de schermen werken). 

In de wereld leek het wel of er nog meer gebeurde dan de jaren ervoor. Enerzijds ging de wereld meer open (minder regels) rondom COVID. We mochten weer uitgaan, naar kantoor en ons oude leven oppakken. Daarmee kwam er mooie energie vrij. Terrassen waren weer vol bezet, winkels werden goed bezocht en het leek even als vanouds te zijn. 

Echter door oorlog in de wereld, stikstof en vele andere crisissen (tegenwoordig heeft bijna alles gelijk de titel “crisis”) merkte ik op de werkvloer bij opdrachtgevers en hun medewerkers ook een variatie onrust. 

Enerzijds heeft iedere organisatie te maken met een te kort aan personeel en wordt er overal gerecruit. Er wordt een groot beroep (nog steeds) gedaan op bestaande medewerkers waarbij doelstellingen en verwachtingen overal heel hoog zijn en vaak gaat het ten koste om echt tijd te maken voor de medewerkers als een team die organisaties naar de next level moeten tillen. 

Nauwelijks is er tijd om onderlinge samenwerkingen goed te evalueren en te optimaliseren. Nieuwe medewerkers worden in teams erbij gezet en moeten vaak in een korte tijd alles eigen maken inclusief de cultuur waarin ze in stappen. (Zie mijn blog 100% van iedereen zijn mensen waarin ik aangeef dat 27% van alle nieuw gestarte medewerkers binnen 91 dagen stopt bij de nieuwe werkgever omdat ze niet aarde in de nieuwe omgeving) 

En waar vele mensen “zomaar” bij elkaar worden gezet en het alleen over de inhoud gaat, zie je dat het op den duur misloopt in de gewenste goede open cultuur en het behalen van het gewenste resultaat. 

Bijzonder eigenlijk als je kijkt dat in de topsport, teams juist veel tijd maken om met elkaar te praten en te delen wat hun krachten en zwakke punten zijn om vervolgens een strategie af te stemmen om meer op elkaars krachten in te spelen en doelgericht de wedstrijd te winnen. 

In de topsport wordt veel minder tijd besteed om in te spelen op elkaars zwakte echter hoe gaan we om met elkaars krachten om de focus te houden zodat we met elkaars krachten de doelen wel halen. 

Dit jaar zal ik veel met 13 mooie kleuren werken zoals ik met grote liefde en passie doe vanuit training en coaching. DISC  (Vier felle kleuren), denkstijlen  (5 pastel tinten) en drijfveren  (4 mooie sprekende kleuren) waarbij ik op deze foto de kleur knalrose draag. De kleur van de drijfveer “persoonlijke vrijheid”. De kleur van passie en liefde. 

Deze knalrose kleur die voor passie, liefde en persoonlijke vrijheid staan is precies de samenvatting van mijn 2023. Vanuit mijn passie en liefde en de door mij gecreëerde vrijheid waardoor ik doe waar ik het meeste van houd “Mensen, doelen, samenwerkingen, werkwijze binnen organisaties optimaliseren en verbinden”. 


Terug naar overzicht