Teams, indivduen, leiderschap, doelen halen, wat is er nodig?
Home Blog Teams, individuen, leiderschap, doelen halen, wat is er nodig?

Teams, individuen, leiderschap, doelen halen, wat is er nodig?

27 januari 2023

Een “team” is niet alleen een groep mensen die op dezelfde tijd op dezelfde plek werken. Een echt team is een groep van verschillende individuen die plezier hebben om met elkaar te werken en die allemaal gecommitteerd zijn samen te werken zodat de organisatie doelen worden gehaald en worden vervuld.

Onderdeel zijn van een team en support voelen van jouw collega’s is een van de mooiste gevoelens en ervaringen die je kunt hebben als je onderdeel bent van een team. Er kan een magische kracht zitten in een team die echt effectief samenwerken naar het gezamenlijke doel toe. Dat is waar echte support in een team om gaat. Teams die elkaar echt effectief helpen zodat het doel gehaald wordt, zijn al succesvolle teams door hun samenwerking.

Goede leiders motiveren het team en blijven op weg helpen naar de juiste volgende stap te zetten. Goede leiders hebben vertrouwen in het team en weten goed in te spelen op de verschillende persoonlijkheden en krachten van het team, hun te begeleiden en gefocust te houden op het doel, dynamiek hoog te houden en individuen helpen goede beslissingen te nemen. 

De basis elementen voor het betere resultaat

Vertrouwen hebben en houden, goede onderlinge communicatie, betrokkenheid en verantwoordelijkheid nemen zijn de basis elementen die moeten leiden naar het beste resultaat. 

Verlies de doelen niet uit het oog

Als vertrouwen, wantrouw wordt en communicatie verslechtert, dan zie je dat team doelen uit het oog worden verloren. Betrokkenheid en verantwoordelijkheid nemen vervaagd naar een excuus om je niet aan team afspraken te houden. 

Belangrijk is dus om als leider, individu en team om tijd te blijven maken om met elkaar open en veilig te spreken zodat vertrouwen en goede communicatie aanwezig is om team en organisatie doelen te blijven halen. 

Heeft jouw team de team en organisatie doelen duidelijk en scherp? Is er in jouw team vertrouwen en veiligheid om goed met elkaar te spreken over wat er nodig is om in flow te zijn? Kennen jullie elkaars echte krachten zodat die goed worden ingezet? 

Zeker in deze tijd, waarin 1 op de 5 medewerkers wisselt van baan, om meer tijd te maken voor het team en de individu! 


Terug naar overzicht