Voornemens 2024 met tips per DISC profiel
Home Blog Voornemens 2024 met tips per DISC profiel

Voornemens 2024 met tips per DISC profiel

28 december 2023

Met het einde van het jaar 2023 in zicht, is het tijd om vooruit te kijken naar 2024 en doelen te stellen voor zelfverbetering. Maar hoe formuleer je niet alleen goede voornemens, maar zorg je er ook voor dat je ze daadwerkelijk bereikt?

Een nieuw jaar, een nieuwe jij!

In deze blog nemen we een diepgaande duik in de wereld van DISC-profielen en ontdekken we hoe elk type persoonlijkheid zijn of haar voornemens kan formuleren en realiseren.

Hoe formuleer je een goede effectieve voornemen voor 2024

  1.  Reflectie op 2023

Voordat je nieuwe doelen stelt, is het essentieel om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat waren je successen? Waar liep je tegen uitdagingen aan? Deze reflectie helpt je om realistische en haalbare doelen te stellen voor het komende jaar.

  1.  SMART Doelen

Zorg ervoor dat je doelen Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden zijn. Dit helpt je om duidelijkheid te scheppen en je voornemens concreet te maken.

  1. Positief geformuleerd doel

Zorg ervoor dat jouw doel of doelen positief zijn geformuleerd. Dus dat gaat over “wat jij wel wilt”. Een tekst waarin je iets vermijdt of minder gaat doen, geeft dus geen richting naar jouw werkelijke doel

  1.  Maak een Plan

Een goed plan is cruciaal voor het behalen van je doelen. Verdeel je doel in kleinere, behapbare taken en maak een tijdschema. Op deze manier wordt het behalen van je voornemen overzichtelijk en haalbaar

Per DISC-profiel: Hoe jouw "voornemen" te realiseren

Daadkracht (D)

  • Focus op Resultaten: Stel doelen die meetbare resultaten opleveren. Formuleer uitdagende doelen die je kunt bereiken door directe actie.
  • Leiderschap: Zie jezelf als de leider van je doelen. Wees vastberaden en neem de leiding in het behalen van je voornemens.

Interactie (I)

  • Samenwerking: Betrek anderen bij je doelen. Zoek steun en creëer een positieve omgeving. Maak van je voornemen een sociaal avontuur.
  • Visualisatie: Visualiseer het eindresultaat. Zie jezelf al genieten van het succes dat voortkomt uit het bereiken van je voornemen.

Stabiel (S)

  • Stap voor Stap: Neem kleine, haalbare stappen. Verander geleidelijk en wees geduldig met jezelf. Stabiliteit komt vaak voort uit consistentie.
  • Ondersteuning: Zoek ondersteuning in je directe omgeving. Delen van je doelen met anderen kan een bron van stabiliteit zijn.

Consciëntieus (C)

  • Planning en Organisatie: Maak een gedetailleerd plan. Besteed tijd aan het plannen van elk aspect van je voornemen. Een goed georganiseerd pad zal je helpen om gemotiveerd te blijven.
  • Beloningen en Erkenning: Erken je inspanningen. Beloon jezelf wanneer je een mijlpaal bereikt. Het gevoel van voldoening zal je motivatie versterken.

Conclusie: Jouw reis naar cucces in 2024

Of je nu een Dominant, Invloedrijk, Stabiel of Consciëntieus persoon bent, het opstellen en bereiken van je voornemens vereist aandacht voor je unieke persoonlijkheid. Door rekening te houden met je DISC-profiel, kun je effectievere doelen stellen en strategieën ontwikkelen die beter bij jou passen. Dus, laat 2024 het jaar zijn waarin je niet alleen droomt van verandering, maar ook daadwerkelijk de stappen onderneemt om het te realiseren. Veel succes op je reis naar zelfverbetering!


Terug naar overzicht